نمایش 1–12 از 115 نتیجه

روغن صنعتی چیست ؟

روغن صنعتی یا همان روانکارها طیف وسیعی از مایعات و سیال ها هستند که عموما از حدود 90 درصد روغن پایه و حدود کمتر از 10 درصد مواد افزودنی تشکیل می شوند و از آنها به منظور کاهش اصطکاک بین سطوح از آنها استفاده می شود و اسم روانکار نیز به همین علت به روی آنها گذاشته شده چون خاصیت روانکاری و کاهش اصطکاک دارند. علاوه بر روانکاری روغن های صنعتی امروزه در بسیاری از صنایع کاربرد داشته و هریک ویژگی های مخصوصی دارند که به جهت داشتن این ویژگی ها به انواع مختلفی تقسیم شده و هرکدام از آنها برای کارکرد مخصوصی مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله این ویژگی ها می توانیم به توان انتقال نیرو ، گرم کردن یا خنک کردن سطوح و سایر کارکردها اشاره کنیم همچنین از جمله انواع روغن صنعتی می توانیم روغن هیدرولیک ، روغن دنده ، روغن برش ، روغن حرارت ، روغن توربین ، روغن ترانسفورماتور ، روغن کمپرسور ، روغن کویینچ ، روغن ماشین ابزار را نام ببریم که در ادامه بیشتر در مورد این ویژگی ها و انواع روغن صنعتی ، نحوه انتخاب ، تاریخچه آنها ، مزایای استفاده از روغن های صنعتی ، طبقه بندی های مختلف و سایر خصوصیات روغن صنعتی برای شما عزیزان صحبت خواهیم کرد. پس با ما همراه باشید.

 تاریخچه روغن صنعتی :

همانطور که بالاتر گفتیم استفاده اصلی روانکارها برای جلوگیری از اصطکاک بین سطوح بود پس از موقعی  که ابزار اختراع شد نیاز به استفاده ازروانکارها هم به وجود آمد و بشر به فکر این افتاد که بتواند هم اصطکاک بین سطوح ابزار را کاهش دهد و هم به وسیله نرم ترشدن سطوح بتواند بار بیشتری را منتقل کند و سطوح توانایی انتقال قدرت و بار بیشتری پیدا کنند. در ابتدا مصریان باستان از روغن زیتون برای جابه جایی سنگ های بزرگ به منظور ساخت بناهای عظیمشون استفاده می کردند. استفاده از این نوع روانکارهای گیاهی و حیوانی با اهداف زیادی مثل جلوگیری از اصطکاک، سایش سطوح، کاهش حرارت تولیدی انجام می شد. پس همونطور که فهمیدیم ابتدا از روغنهای حیوانی و گیاهی مثل روغن زیتون ، روغن نهنگ ، گاو ، خوک و … برای روانکاری استفاده میشد. با گذشت زمان و استفاده از ماشین های پیچیده آهنی و مسی در قرون وسطی روانکارهای گیاهی و حیوانی مصرف خیلی زیادی پیدا کردن ولی به خاطر مقاومت پایین سریعا تجزیه و فاسد میشدند. پس از فعالیت اولین چاه نفت و استخراج نفت مدرن در قرن نوزدهم میلادی و در سال 1883 و همزمان با بهبود فرآیندهای تقطیر و تصفیه نفت خام روغن های با پایه نفت تولید و جایگزین روغن های چرب شد و باعث استفاده از روغن های صنعتی در صنایع مختلف شد. روغن های صنعتی خیلی سریع تونستن برتری خودشون نسبت به روغن های گیاهی و حیوانی رو نشون بدن و به این ترتیب استفاده از روغن های گیاهی به تدریج از بین رفت. همونطور که صنایع پیشرفت می کردند و با شروع جنگ جهانی اول و استفاده از اتوموبیل ها ، لوکوموتیوهای دیزلی و کشتی ها و هواپیماها نیاز به روغن های صنعتی پیشرفته تر با کاربردهای وسیع تر بر همگان آشکار شد ، در ابتدا سعی شد با تصفیه بهتر روغن و مواد افزودنی جدید روغن مناسب با طول عمر بیشتر تولید شود ولی با پیشرفت علم و تکنولوژی و دست یابی به تکنولوژی های جدید از جمله هوا فضا و … نیاز به تولید روغن های صنعتی پیشرفته برای کارکردهای خاص که برای کار در دماهای مختلف مشکلی نداشته باشند و بتوانند فشار زیادی را تحمل کنند حس شد که طراحان با استفاده از افزودنی های مختلف در ترکیب شیمایی روغن توانستند روغن های با کارکردهای مختلف و مخصوصی را ایجاد کنند. همچنین با ظهور انرژی هسته ای بعد دیگه ای از نیاز صنایع به روانکارها و روغن های صنعتی به وجود اومد. وسایل موجود در صنایع هسته ای از جمله راکتورهای هسته ای ، ماشین الات فرایند سوخت ، جرثقیل های تاسیسات تولید تشعشع ، حمل کننده ها و … به روغن های صنعتی ، گریس ها و مواد آلی خاصی برای روانکاری نیاز دارند و همانطور که می دانید این صنعت روز به روز درحال پیشرفت بوده و به همین دلیل نیاز به روغن های صنعتی خاص نیز روز به روز بیشتر شده و راه درازی پیش روی مهندسان و طراحان و شرکت های مختلف روغن های صنعتی قرار دارد.

انواع روغن صنعتی بر اساس کاربرد

همانطور که در ابتدا گفته شد روغن های صنعتی در صنایع مختلفی کاربرد داشته و به انواع مختلفی تقسیم بندی می شود که در زیر انواع مختلف آن با توضیحات مختصر آورده شده است.

روغن هیدرولیک 

یکی از انواع روغن صنعتی روغن هیدرولیک است که به عنوان سیال یا مایعی شناخته می شود که از آن برای انتقال قدرت در ماشین های هیدرولیکی و همچنین جلوگیری از ایجاد اصطکاک و روانکاری در دستگاهها استفاده می شود و در بسیاری از صنایع کاربرد دارد ومی توان آن را یکی از پرمصرف ترین روغن های صنعتی دانست.

روغن دنده :

روغن دنده یکی از انواع روغن صنعتی است که از آن برای روانکاری دنده ها در جعبه دنده انواع خودروها و ماشین های صنعتی استفاده می کنند. روغن دنده در بازار به نام واسکازین هم شناخته می شود که معادل روسی روغن دنده است. روغن دنده همچنین خاصیت خنک کنندگی و انتقال قدرت را نیز داشته و مثل یک سیال لزج عمل  می کند. یکی از خصوصیات اصلی این روغن سازگاری آن با فلزات موجود در جعبه دنده است و همچنین از گرانروی بیشتری نسبت به روغن موتور برخوردار است.

روغن حرارتی (انتقال حرارت) :

روغن انتقال حرارت در واقع روغن هایی هستند که باعث خنک سازی در یک طرف فرآیند و انتقال و ذخیره انرژیِ گرمایی و گرم شدن در طرف دیگر فرآیند می شوند. از این روغن ها به منظور جلوگیری از گرم شدن بیش از حد در یک سیستم استفاده می کنند و این روغن ها با جریان یافتن درون دستگاه گرما را به خارج از دستگاه هدایت می کنند. این نوع روغن ها دارای نقطه جوش و ظرفیت گرمایی بالایی بوده و پایداری حرارتی بالایی نیز دارند.

روغن گردشی :

روغن گردشی نیز یکی دیگر از انواع روغن صنعتی است که در صنایع بسیاری کاربرد داشته و در سیستمهای بسته ای که علاوه بر روانکاری نیاز به انتقال حرارت داشته و یا میزان آلودگی در آنها زیاد است مورد استفاده قرار می گیرند برخی از سیستمهایی که روغن گردشی در آنها استفاده می شود عبارتند از جعبه دنده ها (گیربکس) ، سیستمهای هیدرولیک پرس ، یاتاقان های ساده ، سیستمهای حاوی چرخ زنجیر و دستگاههای موجود در صنایع نساجی و ..

روغن برش :

روغن های برش سیالات و روان کننده هایی هستند که از آنها برای فرآیندهای فلزکاری استفاده می کنند. از جمله خاصیت هایی که روغن های برش دارند خاصیت روانکاری ، خنک کاری و انتقال براده ها به منظور کاهش اصطکاک و سایش ، افزایش سرعت و تسهیل فرآیند و محافظت از قطعات و دستگاه است. روغن های برش در دو نوع خالص و محلول در آب و با ویسکوزیته متفاوت طراحی وتولید شده و در بازار موجود هستند.

روغن توربین :

توربین های صنعتی به طور وسیع در صنعت برق به عنوان محرک اصلی استفاده شده و این توربین ها معمولا به طور مداوم کار می کنند به همین دلیل این توربین ها نیاز به روغنکاری داشته تا به علت کار مداوم درجه حرارت آنها بالا نرود و دچار آلودگی محیطی نشوند، روغن های توربین به منظور روان کاری در این توربین ها و کاهش حرارت و همچنین پاک کنندگی توربین ها استفاده می شوند.

روغن کمپرسور :

روغن کمپرسور روغنی است که وظیفه روانکاری و آسان تر کردن حرکت پیستون ها درون سیلندرها را بر عهده دارد. به هنگام بالا و پایین رفتن پیستون ها با سرعت بالا درون سیلندر گرمای زیادی ایجاد شده و دمای محیط به شدت بالا می رود ، به منظور کاهش دما و روان تر حرکت کردن پیستون ها درون سیلندر از روغن کمپرسور استفاده می کنند.

روغن ترانسفورماتور :

روغن ترانسفورماتور روغنی است که از ویژگی های عایق الکتریکی بالایی برخوردار بوده و در دمای بالا پایدار است.ترانسفورماتور دستگاهی است که توان را از یک مدار به مدار دیگر انتقال داده و از آن برای کم یا زیاد کردن جریان استفاده می کنند ، ترانسفورماتورها در محفظه فلزی و محکم و روغن عایق مخصوص که همان روغن ترانسفورماتور یا روغن ترانس برق است قرار می گیرند. روغن های ترانسفورماتوردارای دی الکتریک بالا ، پایداری شیمیایی و همچنین پایداری حرارتی بالایی هستند. به طور کلی وظیفه اصلی روغن ترانسفورماتور عایق بندی و خنک کردن ترانس است.

روغن ماشین ابزار :

این نوع از روغن صنعتی یک روغن سه منظوره بوده که به علت داشتن قدرت چسبندگی بالا از آن برای روانکاری ماشین های ابزار ( دستگاههای کشویی ، دنده و هیدرولیک ) استفاده می کنند . از خصوصیات روغن ماشین ابزار می توانیم به خواص ضد سایش و فرسودگی بالا ، توانایی تحمل فشار بالا ، خاصیت ضد زنگ زدگی و خوردگی وهمچنین توانایی بالای چسبندگی به سطوح اشاره کنیم.

روغن کوئینچ :

به جهت افزایش مقاومت قطعات و آلیاژهای فلزی در برابر سایش و بالا بردن استحکام آنها از عملیات حرارتی یا سختکاری استفاده می شود. این فرآیند به وسیله گرم کردن و سرد کردن کنترل شده قطعات بدون تغییر شکل آنها انجام می شود. برای این فرآیند پس از قراردادن قطعات در کوره و گذشت مدت زمان کافی پس از خارج کردن به سرعت آن را در مایع کویئنچ سرد می کنند و اهمیت روغن کوئینچ در این قسمت مشخص می شود. اگر فاصله زمانی خروج قطعات از کوره و کوئینچ آنها طولانی شود دمای قطعات پایین آمده و قطعات سختی یکنواختی نخواهند داشت.روغن کوئینچ از بابت سرد کنندگی به دسته های مختلفی در بازار تقسیم شده و انواع مختلفی از آن در بازار وجود دارد.

روغن آب صابون :

روغن آب صابون در بازار با نام های دیگری از جمله روغن حل شونده و روغن محلول در آب نیز شناخته شده و دارای انواع مختلفی از جمله آب صابون سنتتیک ، آب صابون نانو ، آب صابون روغنی و آب صابون روغنی نانو است و در صنایع مختلفی از جمله صنایع تراشکاری و برش کاری به عنوان روغن مناسب روان کاری مورد استفاده قرار می گیرد.

روغن شسشتو :

روغن شستشو یک روغن به منظور شستشوی سیستمهای انتقال حرارت و انواع مختلف دستگاههای صنعتی است که از آن برای شستشو پس از نصب دستگاه و قبل از راه اندازی اولیه و یا شستشوی سیستم در هنگام تعویض روغن می توان استفاده کرد. استفاده از روغن شستشو بر روی سطوح آلومینیومی ، استیل ضد زنگ ، بتن ، شیشه ، پلاستیک و نقاشی خطری ندارد.

روغن محافظ :

روغن محافظ از انواع دیگر روغن صنعتی است که در واقع همان ضد زنگ محسوب شده و از آن برای حفاظت قطعات فلزی در حین عملیات کاری ، جابه جایی و نگهداری قطعات در انبار در صنایع مختلف استفاده می شود و با ایجاد لایه ای محافظ در سطوح باعث قطع ارتباط قطعات دستگاه با اکسیژن موجود در هوا و جلوگیری از زنگ زدگی قطعات می شود.

انواع روغن صنعتی بر اساس منشا یا مواد اولیه

روغن صنعتی بر اساس نوع مواد اولیه به دسته های مختلفی تقسیم بندی می شود که از جمله این دسته ها می توانیم به روغن صنعتی طبیعی ، روغن صنعتی معدنی یا نفتی و روغن صنعتی مصنوعی اشاره کنیم که در زیر هریک از آنها به طور کامل توضیح داده شده است. امکان دارد چند نمونه از روان کارها دارای ویژگی های ساختاری یکسان از جمله نقطه اشتعال ، نقطه ریزش ، گرانروی باشند ولی مواد اولیه ساختار آنها متفاوت باشند پس اینکه دو نوع روانکار مختلف دارای ویژگی های شیمایی یکسانی باشند دلیل نمی شود که حتما از بابت مواد اولیه هم ساختار مشابهی داشته باشند.

روغن صنعتی طبیعی

روغن صنعتی طبیعی دسته ای از روانکارها هستند که در تولید آنها از منابع طبیعی مانند دانه های روغنی یا چربی های حیوانی استفاده می شود که از جمله آنها می توانیم به روغن آفتاب گردان ، زیتون ، سویا ، خردل ، کتان ، کلزا و یا روغن پوست نهنگ ، پوست گاو ، خوک و … اشاره کنیم. این نوع روغن ها در ابتدا و قرن های پیش بسیار کاربرد داشتند و به مرور زمان و پیشرفت تکنولوژی و ورود روغن های صنعتی نفتی و پیشرفته کم کم جای خود را به این نوع روغن ها واگذار کردند. همچنین یکی از عیبهای این نوع روغن ها خاصیت ناپایداری آنها در دماهای بالا و حرارت زیاد است و خیلی زود اکسید ، تجزیه و فاسد می شوند همچنین این نوع روغن ها قیمت بالایی داشته و امروزه در روغن کاری ماشین آلات کاربرد کمی دارند.

روغن‌ صنعتی معدنی یا نفتی

همانطور که از نامشان مشخص است روغن صنعتی معدنی روغن هایی هستند که در تولید آنها از فرآورده های نفتی استفاده شده است و همه روغن های معدنی به طور کلی هیدروکربن ها و یا ترکیبات آلی هستند که از هیدروژن و کربن نشکیل شده اند. پس از استخراج نفت از فرآیندهای مختلف پالایشگاهی طی شده و طی این فرآیندها روغن هایی با خواص مختلف به وجود می آید که هر یکی کاربرد متفاوتی دارند. از جمله خواصی که طی فرآیند به وجود می آید خاصیت گرانروی یا ویسکوزیته آنهاست و محصولاتی با خاصیت ویسکوزیته و روان کنندگی بالاتر به عنوان روان کننده ها یا روغن های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین این نوع روغن ها نسبت به تغییرات دما بسیار حساس بوده و به راحتی سوخته و نقطها اشتعال پایینی دارند. یکی از معایب اصلی این روغن ها آلودگی محیطی آنهاست که هنگام استفاده محیط زیست را آلوده کرده و در صورت نشت در طبیعت برای موجودات زنده اثرات مرگباری را به وجود می آورند. پس از فرآیند تصفیه بسته به نوع کارکردی که از آنها انتظار دارند انواع مواد افزودنی را به آنها اضافه کرده و تبدیل به روغن های صنعتی مختلف می کنند

روغن‌ صنعتی مصنوعی

روغن صنعتی مصنوعی دسته ای از روغن های صنعتی هستند که از طریق فرآیندهای شیمیایی تولید شده و پس از آنکه روغن های مصنوعی طبیعی عیبهایی داشتند این دسته از روغن ها برای پاسخ به آن عیب ها تولید شدند تا مواردی که روغن های صنعتی طبیعی قادر به انجام آنها نبودند به وسیله روغن های صنعتی طبیعی برطرف شود. این نوع روغن ها بر خلاف روغن های معدنی هیچ گونه ناخالصی ندارند و همین امر احتمال رسوب گذاری دستگاهها را در هنگام استفاده از آنها کاهش می دهد و باعث پایداری این نوع روغن ها می شود. شاخص ویسکوزیته و گرانروی این نوع روغن ها نسبت به نوع نفتی آنها بالاتر بوده و قابلیت استفاده در دماهای بالا بدون از دست دادن خاصیت خود را دارند و از پایداری حرارتی بیشتری برخوردارند. نقطه ریزش برای اینگونه روغن ها بین 18- و 74- درجه سانتیگراد است که باعث جریان پذیری بهتر آنها در دماهای پایین می شود همچنین این نوع روغن ها نقطه اشتعال بالایی دارند که برای صنایعی که آتش سوزی یک خطر جدی برای آنهاست مناسب ترین گزینه برای استفاده تلقی می شوند. به طور کلی با توجه به ویژگی هایی که این نوع روغن ها دارند استفاده از انها برای موارد زیر بهترین گزینه در بین انواع روغن صنعتی است.

  • کاربردهایی که نیاز به روغن با نقطه اشتعال بالا دارند و روغن با پایداری حرارتی بالا مورد نیاز است.
  • شرایطی که سازگاری با مواد بسیار متخلخل مانند پلاستیک یا لاستیک مورد نیاز است
  • برای استفاده در مواردی که باید از ورود آلودگی موادی مانند فسفر و گوگرد به آنها جبوگیری کرد و ورود این مواد یک خطر جدی محصوب می شوند از جمله صنایع غذایی
  • برای کاربرد در دماهای بالا و پایین ( مواردی که نیاز به ویسکوزیته بسیار بالا با ویسکوزیته پایین مورد نیاز است و چون این نوع روغن ها از گستره ویسکوزیته بالایی برخوردارند انواع مختلف آنها برای هر دونوع دما قابل استفاده هستند.)
  • کاربردهایی که نیاز به مقاومت در برابر اکسیداسیون مورد نیاز است.

روغن های صنعتی مصنوعی نسبت به روغن های صنعتی طبیعی دارای مزایا و معایبی هستند که مزایای آنها عبارتند از نقطه ریزش پایین تر ، فراریت کمتر که باعث کمتر شدن تبخیر آنها می شود، گستره وسیع گرانروی برای مصارف مختلف و همچنین طول عمر و نقطه اشتعال بالا. تنها عیب این نوع روانکارها هم این است که آنها روان کننده مرزی خوبی نیستند و خواص روان کنندگی کمتری دارند که با استفاده از مواد افزودنی مناسب این عیب را حل کرده و از آنها روغن های صنعتی با کیفیتی می سازند.

همچینی روغن های صنعتی در چند نوع جامد ، مایع و نیمه مایع در بازار یافت می شوند.

روغن صنعتی جامد :

این نوع روغن صنعتی به صورت پودر بوده و برای روان کاری اجزای ماشین آلات از آن استفاده می شود برای مثال می توانیم از گرافیت نام ببریم که در صنایع هوافضا ، ماشین آلات نظامی ، صنایع دریایی ، انواع مشاغل و ماشین آلات این چنینی کاربرد دارد.

روغن صنعتی نیمه مایع

 این نوع روان کننده‌های نیمه مایع همان گریس ها یا روغن موتور نیمه مایع هستند. گریس‌ها با استفاده از روغن و مواد غلیظ کننده تهیه می شوند و از آنها برای روان کاری دستگاهها استفاده می شوند. در صورت نیاز به روغن کاری با ماندگاری و چسبیدن به سطح برای مدت طولانی و از بین بردن محتویاتی از جمله گرد و غبار می توان از گریس استفاده کرد و می توانیم کاربرد آنها را در انواع چرخ دنده ها ، بلبرینگ ها ، زنجیرها و اتصالات ، تجهیزات آسانسور ، دستگاههای برش و … مشاهده کنیم.

روغن صنعتی مایع

بیشترین حالت موجود روغن صنایع در بازار نوع مایع آن است که از جمله آن می توانیم به انواع روغن موتور ، واسکازین ، روغن توربین ، روغن ماشین ابزار و … اشاره کنیم. روغن های صنعتی مایه مایعات نازکی هستند که از زنجیرهای پلیمرهای طولانی با مواد افزودنی مختلف برای کارکردهای مختلف ساخته می شوند و از آنها بیشتر در یاتاقانها ، تیغه های تراش ، لولاها ، نگهداری ابزارها و .. استفاده می شود. می توان بدون جداکردن اجزای دستگاه آن را روغن کاری کرد و بعد از روغن کاری بهتر است سطحی که روغن کاری شده است در معرض دود و خاکستر و گرد و غبار قرار نگیرد.

مزایای استفاده از روغن صنعتی :

استغاده از روغن صنعتی مزایای بسیاری دارد که می توانیم به روان کاری  و حرکت بهتر قطعات ، انتقال راحت تر قدرت و تحمل فشار بالاتر اشاره کنیم همچنین هنگام  تولید روغن صنعتی به دلیل افزودنی هایی که به آن اضافه می شود ویژگی هایی در انواع آن به وجود می آید که به واسطه این ویژگی ها هنگام استفاده در دستگاهها و قطعات طول عمر آنها افزایش پیدا کرده و نیاز به تعمیرات اساسی در آنها کاهش پیدا می کند ، قطعات و دستگاه خاصیت ضد زنگ و ضد خوردگی پیدا کرده و میزان اصطکاک بین سطوح دستگاه کاهش می یابد. خاصیت ضد اکسیداسیون مواد افزودنی همچنین باعث جلوگیری از ایجاد رسوب و لجن در دستگاه شده و با خاصیت پاک کنندگی که برخی از روغن های صنعتی دارند همواره دستگاهی تمیز تر خواهیم داشت.

طبقه بندی روغن صنعتی :

روغن های صنعتی و روغن موتور بر اساس دو ویژگی ویسکوزیته یا گرانروی و همچنین سطوح کیفیت دسته بندی می شوند که در ادامه هریک از آنها را توضیح خواهیم داد. روغن های موتور بنزینی و دیزلی از هر دونوع گرید تک درجه ای و چند درجه ای بهره می برند در صورتی که در روغن های صنعتی فقط از روغن های تک درجه استفاده شده و تفاوت آنها با روغن های موتور در مواد افزودنی به کار رفته در تزکیب شیمیایی آنهاست که با مواد افزودنی مختلف هر روغن را به منظور کارایی مخصوصی طراحی و تولید می کنند.

طبقه بندی روغن ها بر اساس گرانروی یا ویسکوزیته

مورد اولی که روغن های صنعتی به وسیله آن دسته بندی می شوند میزان گرانروی یا ویسکوزیته آنهاست که شل و یا سفت بودن روغن را نشان می دهد و غلیظ و رقیق بودن آن را نمایان می کند. روغن های موتور در دو نوع تک درجه ای و چند درجه ای تولید می شوند که نوع تک درجه ای آن به طور مثال با SAE40  یا مانند این نمایش داده می شود که نشان دنده گرید 40 در این نوع روغن است و گرید 25W50 نشان دهنده چند درجه ای بودن و توانایی کار در شرایط دمایی مختلف است ولی روغن های صنعتی تنها در نوع تک درجه ای تولید می شوند. این نوع طبقه بندی توسط انجمن مهندسی آمریکا   Society of American Engineering  که مخفف آن همان (  (SAEمی شود طراحی شده است.

طبقه بندی بر اساس سطوح کیفیت API

این نوع طبقه بندی بر اساس آزمایش های مختلف که سطوح مختلف مرغوبیت روغن را ارزیابی می کند ایجاد شده است و مخفف انجمن نفت امریکا یعنی  (American Petroleum Institute)میباشد. سیستم طبقه بندی API شامل 18 طبقه بندی کیفی بوده که 8 طبقه بندی با حرف S  برای روغن های صنعتی مورد استفاده در موتور بنزینی و10 طبقه بندی با حرف C  برای روغن های صنعتی مورد استفاده در موتورهای دیزلی استفاده شده است. برای موتورهای بنزینی از حرف S و کنار آن از حروف الفبا از A تا     N  استفاده می شود و برای موتورهای دیزلی این مقدار با حرف C و در کنار آن از حروف A تا J نشان داده می شود. هرچه حروف الفبا به حروف آخر جدول الفبا نزدیک باشد کیفیت روغن بالاتر خواهد بود برای مثال روغن های موتوری بنزینی از نظر سطح کیفی از کمترین رده یعنی SA تا SN که نشان دنده بالاترین سطح کیفیت است تقسیم بندی شده اند. . لازم به ذکر است که حرف s مخفف کلمه serves بمعنای نماینده ایستگاه های تعویض روغن و حرف c مخفف کلمه commecial بمعنای تجاری است.

برندهای معروف روغن صنعتی در بازار

شرکت های مختلفی در بازار ایران به تولید و پخش انواع روغن صنعتی مشغول هستند که از جمله شرکت های معروف ایرانی می توانیم به شرکت نفت بهران ، شرکت نفت پارس ، شرکت نفت ایرانول ، شرکت نفت سپاهان و از جمله شرکت های خارجی می توانیم به شرکتهای بزرگی همچون شل ، کاسترول ، توتال ، موبیل و فوکس اشاره کنیم که در ادامه هریک از آنها را بیشتر بررسی خواهیم کرد.

روغن صنعتی بهران :

یکی از برترین شرکت های ایران و شاید بتوان گفت اولین شرکت ایران در زمینه روغن صنعتی را می توانیم شرکت نفت بهران بدانیم که از جمله روغن های پرمصرف و معروف این شرکت می توانیم به بهران هیدرولیک H ، بهران هیدرولیک HP ، بهران هیدرولیک T ، بهران هیدرولیک TX و … در زمینه روغن هیدرولیک ، روغن بهران بردبار ، بهران بردبار PS ، بهران بردبار F و … در زمینه روغن حرارتی به روغن بهران حرارت در زمینه روغن گردشی به روغن بهران درفش در زمینه روغن برش به بهران برش در زمینه روغن توربین به روغن بهران توربین و انواع مختلف دیگر روغن صنعتی اشاره کنیم.

روغن صنعتی پارس :

روغن صنعتی پارس را قطعا باید جزو سه شرکت برتر ایرانی در زمینه تولید و پخش روغن صنعتی بدانیم که معروف ترین روغن های این شرکت عبارتند از پارس بابک ، پارس هیدرولیک اتوماتیک ، پارس کمپرسور ، پارس محافظ ، پارس مدوس ، پارس کیوان ، پارس انتقال و پارس زنجیر اشاره کنیم که هرکدام یک نوع روغن صنعتی را شامل می شود.

روغن صنعتی ایرانول :

روغن صنعتی ایرانول

شرکت نفت ایرانول نیز به مانند شرکت نفت پارس یکی از 3 شرکت برتر ایران در زمینه روغن های صنعتی است و محصولات مختلفی را با قیمت مناسب روانه بازار کرده است که از جمله آنها می توانیم به روغن هیدرولیک ایرانول H و ایرانول HV ، روغن گردشی ایرانول C ، روغن کمپرسور ایرانول VB ، روغن حرارتی ایرانول CQ ، روغن ایرانول ترانس C ، روغن توربین ایرانول HB و … اشاره کنیم.

روغن صنعتی شل :

شرکت نفت شل یکی از برترین و بزرگترین شرکت های جهان در زمینه تولید روانکار و روغن صنعتی است که محصولات این شرکت از کیفیت بسیار بالایی برخوردارند و در سراسر جهان طرفداران زیادی دارد از جمله روغن های شرکت شل می توانیم به شل کسیدا ، شل کورنا ، شل اومالا ، شل آلوانیا ، شل گدوس و … اشاره کنیم.

شرکت های مختلف دیگری از جمله شرکت نفت سپاهان ، شرکت توتال ، شرکت کاسترول ، موبیل و فوکس نیز محصولات مختلفی تولید کرده اند و هرکدام سهمی از بازار روغن صنعتی ایران دارند و پخش روغن محمدی مفتخر است انواع مختلف روغن صنعتی برندهای مختلف ایرانی و خارجی را در فروشگاه خود با بهترین قیمت بازار عرضه می کند و شما عزیزان می توانید به راحتی با تماس با شماره های موجود در سایت روغن مورد نیاز خود را سفارش دهید.

قیمت روغن صنعتی :

روغن صنعتی در انواع مختلفی در بازار وجود دارد که همین تنوع باعث وجود قیمت های مختلف در این صنعت می شود. علاوه بر این شرکت های مختلف ایرانی و خارجی در بازار وجود دارند که به تولید و عرضه انواع مختلف این روغن ها مشغولند که هر یک با توجه با برند و کیفیتی که دارند قیمت های مختلفی بر روی محصولات خود در نظر گرفته اند پس نمی توان به صورت کلی قیمت روغن صنعتی را مشخص کرد و باید ابتدا نوع روغن صنعتی که در نظر دارید و کیفیت و برند مد نظر خود را در نظر بگیرید و سپس قیمت آن را به دست آورید. به دلیل تنوع بالای برند در انواع روغن صنعتی در پخش روغن محمدی از شما عزیزان تقاضا داریم لطفا با تماس با شماره های موجود در سایت از قیمت روغن صنعتی مدنظر خود مطلع شوید و با بهترین قیمت بازار محصول مورد نظر خود را خریداری نمایید. ( قبل از خرید روغن صنعتی حتما قیمت های ما را با سایر قیمت های موجود در بازار مقایسه کنید!!!)

نحوه خرید روغن صنعتی

هنگامی که شما قصد خرید روغن صنعتی دارید ابتدا باید دستگاه و سیستمی را که قصد مصرف روغن صنعتی در آن را دارید مشخص کنید و اطلاعات کاملی از دستگاه خود به دست بیاورید که چه نوع روغنی مناسب دستگاه شما بوده و با دستگاه شما تطابق دارد، پس از آن باید به سراغ کیفیت روغن مورد نظر خود بروید و روغنی را خریداری کنید که از کیفیت بالایی برخوردار باشد تا هزینه های تعمیر سنگینی را پس از مصرف بر روی دست شما نگذارد. شما عزیزان می توانید با پخش روغن محمدی تماس گرفته و پس از مشورت با کارشناسان فروش پخش روغن محمدی مناسب ترین روغن مورد نیاز دستگاهتان به شما معرفی شده و خرید روغن صنعتی مد نظرتان را با بهترین قیمت بازار از این فروشگاه انجام دهید.

روغن صنعتی یک نوع روغن است که به عنوان یک ماده پایه در صنایع مختلف استفاده می‌شود. این نوع روغن معمولاً از مواد اولیه نفتی به دست می‌آید و با فرآیندهای پالایش و پردازش به شکلی مناسب برای استفاده در صنایع تولید مواد شیمیایی، صنایع خودروسازی، ماشین آلات، و صنایع دیگر تولید می‌شود. روغن‌های صنعتی معمولاً ویژگی‌هایی مانند پایداری در دماهای بالا، مقاومت در برابر فشار و خوردگی، خواص لوسیوبریکانت (ضد زنگ) و خواص دیگری که در محیط‌های صنعتی مورد نیاز است، دارند.

روغن‌های صنعتی به عنوان ماده اصلی در بسیاری از عملیات مهم صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند، از جمله لوبریکانت‌ها برای روان‌سازی و روانکاری مکانیزم‌ها و دستگاه‌ها، روغن‌های سیلندری در موتورها و مکانیزم‌های حرکتی، و روغن‌های ترمیم‌کننده و انتقالی در انتقال قدرت و ترمیم خطوط لوله.

برخی از ویژگی‌های مهمی که باید در نظر گرفته شوند عبارتند از:

 

پایداری در دماهای مختلف: این روغن‌ها باید در دماهای بسیار پایین یا بسیار بالا همچنان عملکرد مناسبی داشته باشند.

مقاومت در برابر فشار و خوردگی: در مواردی که روغن در تماس با فشارهای بالا یا با مواد شیمیایی مختلف قرار می‌گیرد، مقاومت آن بسیار حیاتی است.

پایداری شیمیایی: روغن صنعتی باید در برابر عوامل شیمیایی مختلف مانند اکسیداسیون و تغییرات در pH مقاومت داشته باشد.

خواص لوسیوبریکانت: این خاصیت باعث حفاظت از سطوح ماشین‌آلات در برابر زنگ زدگی و فرسایش می‌شود.

از آنجا که روغن‌های صنعتی در صنایع مختلف استفاده می‌شوند، متناسب با نیازهای هر صنعت و نوع کاربرد، ترکیبات و ویژگی‌های مختلفی دارند.

همچنین، روغن‌های صنعتی ممکن است به صورت تخصصی برای کاربردهای خاصی تولید شوند، از جمله:

روغن‌های هیدرولیک: برای استفاده در سیستم‌های هیدرولیکی که برای انتقال قدرت و کنترل حرکت در ماشین‌آلات و تجهیزات صنعتی استفاده می‌شوند.

روغن‌های ترمیم‌کننده: برای استفاده در موتورها و دستگاه‌هایی که نیاز به روانکاری و ترمیم دارند.

 

روغن‌های کمکی: برای استفاده در انتقال قدرت، مانند دنده‌ها و ترمزهای ماشین‌آلات.

روغن‌های سیلندری: برای استفاده در موتورها و سیستم‌های حرکتی، که عملکرد مناسبی در شرایط دمایی مختلف نیاز دارند.

روغن‌های مذاب: برای استفاده در فرآیندهای نوار نقاله و سایر فرآیندهای صنعتی که نیاز به روانکاری دارند.

همچنین، روغن‌های صنعتی ممکن است با افزودن مواد شیمیایی و افزودنی‌های دیگر به منظور بهبود ویژگی‌های خاصی مانند پایداری حرارتی، خواص ضد‌سایش، و خواص ضد‌زنگ تولید شوند.

روغن‌های خنک‌کننده: برای استفاده در فرآیندهای حرارتی مانند برش و سوراخکاری فلزات، که نیاز به خنک‌کنندگی دارند تا از افزایش دما جلوگیری شود و از دمای متوسط ​​برای تازه ماندن قطعات و ابزارها استفاده شود.

 

روغن‌های عایقی: برای استفاده در سیستم‌های برقی و الکترونیکی به عنوان عایق حرارتی و عایق دی‌الکتریک، که نقش مهمی در حفاظت از تجهیزات الکتریکی در برابر حرارت و رطوبت دارند.

روغن‌های ترمیم‌کننده سطوح: برای استفاده در فرآیندهای تعمیر و نگهداری سطوح فلزی، به عنوان یک لایه محافظتی برای جلوگیری از زنگ زدگی و خوردگی.

روغن‌های آب‌گریز و ضد‌یخ: برای استفاده در بخش‌هایی از صنایع که با مواد آبی سر و کار دارند، مانند صنایع خودروسازی، که نیاز به روغن‌هایی با خواص آب‌گریز و مقاومت در برابر یخ‌زدگی دارند.

روغن‌های ترکیبی: روغن‌هایی که ترکیبی از چندین نوع روغن مختلف هستند، که خواص و ویژگی‌های مورد نیاز برای کاربردهای خاص را ارائه می‌دهند.

این تنوع در کاربردهای روغن‌های صنعتی نشان می‌دهد که چقدر این مواد مهم و حیاتی برای صنایع مختلف هستند و چگونه انتخاب درست روغن صنعتی برای هر کاربرد می‌تواند تأثیر بزرگی در عملکرد و عمر مفید تجهیزات صنعتی داشته باشد.